Mustafa İslamoğlu

1960

 

                 Develi’de doğdu. İlk ve Orta öğrenimini (Dumlupınar İlkokulu 1972,İHL 1979) doğduğu ilçede, Yüksek öğrenimini Kayseri Yüksek İslam Enstitüsü (1980-1983) ,AÜİF ve Ezher Üniversitesi Şeriat Fakultesi’nde yaptı. Çeşitli dergilerde makalaleri yayınlandı. (Milli Gazete,Yeni Devir (1980-83), Mavera (1981),Aylık Dergi (1983-88),Ribat (1986-87), Akit, Yeni Şafak, Bir süre gazete de köşe yazarlığı yaptı. 1990 yılında Denge yayınları [1] ve 1992 de  Akabe Kültür ve Eğitim Vakfı ( AKEV) i kurdu.[2]

                 Vakfın 10 yıllık kuruluş öncesi bir geçmişi var. Bu süreçte insan eğitimine önem verdi. Vakıf Türkiye çapında örgütlendi.

                 1992 de haftalık olarak Tefsir dersleri düzenlemeye başladı. 2 sene süren bu periyodik dersler 1500 kişi tarafından sürekli takip edildi.1997 hapis sonrası Tefsir derslerine yeniden başladı.

                 Değişik Yayın organlarının yanında Akit ve Selam gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Mazlumder tarafından düzenlenen Kürt Sorunu Forumu'na sunduğu  bir tebliğden dolayı 5 ay mahkumiyet aldı. Daha tahliye olmadan Selam'da yayınlanan Kara Ses yazısından dolayı da 8 aylık mahkumiyeti kesinleşti. Ankara Uluanlar Yarıaçık Cezaevi’nden 1996 Kasım'ında tahliye oldu.

                 Mavera, Aylık Dergi, Yeni Devir’ deki yazılarını ve konferanslarından bir kısmını kitaplaştırdı. Yürek Devleti’nde aşırıkları konu edindi. Kitap, Tesbih, Silah kurbanları olarak sınıflandırdığı çözülüşleri anlattı. Kitabın 2.bölümünde insanın iç alemini öne çıkardı.

                

Eserleri:

                 -Heyelan, (şiir)

                 -Yasin, (Şiir)

                 -Yürek Devleti,

                 -İmamlar ve Sultanlar,

                 -İslami Hareket/ Anadolu I,II,III,

                 -Cuzuru'l-Hareketi'l-İslamiyye fi't-Türkiye,

                 -Adayış Risalesi,

                 -İman,

                 -Makalat,

                 -Söyleşiler,

                 -Tavsiyeler,

                 -Kadının Özgürlüğü, Çeviri.

                 -Yahudileşme Temayüşü,

                 -Divan,

                 -İslam Tefsir Ekolleri, Goldziher’den çeviri.

 

 

 

 

[1]                 Yayınevi 7 yılda 80 civarında kitap yayınladı.Kendi eserlerinin çoğu 10-15 baskı yaptı

[2]                 1997 vakfın şube sayısı 30 açtı.Aynı yıl  vakıf başkanlığını Ercüment Öztürk’den Hasan Büyür devraldı. AKEV 1992 den beri Şehadet takvimi hazırlıyor. Genel Merkezde hafta sonları değişik kesimlerden konferancılar çağrılıyor. Sil Enstütüsü Mısırlı hocanın denetiminde 1996 dan beri Arapça dil kursları tertipliyor. Yaz ayşlarında 7-14 yaş arası çocuklar için yaz okulları tertipleniyor.